Polícia v uplynulom týždni odhalila 21 opitých vodičov, 41-ročný muž v Rajci nafúkal cez tri promile


Foto: Polícia v uplynulom týždni odhalila 21 opitých vodičov, 41-ročný muž v Rajci nafúkal cez tri promile

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venovala polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v 47. týždni tohto roka. V dňoch od 16. do 22. novembra odhalili policajti na cestách 21 opitých vodičov.

„Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 5 nafúkali nad 1 promile, u 4 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietli podrobiť,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V uplynulom týždni spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody dvaja šoféri. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát deviatim cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.


Vo štvrtok 19. novembra 2020 popoludní zastavila policajná hliadka v Rajci vodiča vozidla Hyundai ix35. Pri kontrole sa 41-ročný muž podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,52 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,17 promile.

V sobotu 21. novembra 2020 napoludnie spôsobil v Martine dopravnú nehodu vodiča vozidla Nissan Qashqai. Po dopravnej nehode bola u 48-ročného muža vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile.

„Vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie,“ dodala policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina