V medzinárodnej talentovej súťaži sa predstaví aj 13-ročná žilinská flautistka Ajna


Foto: V medzinárodnej talentovej súťaži sa predstaví aj 13-ročná žilinská flautistka Ajna Foto: Talentovaná Ajna na sníme s pedagógom Pavlom Stillerom a jej súťažný profil

O talentovanej flautistke Ajne Marosz sme písali už viackrát, v minulom roku napríklad vyhrala v Amsterdame medzinárodnú súťaž v hre na zobcovej flaute. Pri tomto úspechu za sebou nechala konkurentov z 21 krajín. 

Nadaná hudobníčka zo žilinskej Základnej umeleckej školy L. Árvaya sa už za niekoľko dní predstaví opäť. Jej umenie budú môcť sledovať diváci na televíznych obrazovkách, keďže 13-ročná Ajna sa objaví vo Virtuosos Talent Show. 

Televízna súťaž mladých talentov klasickej hudby Virtuosos spojí v šiestom ročníku umelcov štátov Vyšehradskej štvorky a Srbska. Už v sobotu 28. novembra od 20:10 hodiny na obrazovke RTVS odštartuje semifinále, z ktorej bude môcť nádejná umelkyňa postúpiť do hlavnej fázy.

„Ajna hrá v semifinále tretiu časť koncertu Giuseppe Sammartiniho pre zobcovú flautu a orchester F-Dur. To, či postúpi alebo nie, sa diváci dozvedia až v priebehu programu. Hlavným garantom súťaže je svetoznámy spevák, tenorista Plácido Domingo,“ vysvetľuje pedagóg Pavel Stiller, ktorý Ajnu vedie.


Zúčastnení hudobníci majú motiváciu k výhre aj v podobe ďalšieho kariérneho rozvoja: „Účastníci získavajú možnosť zúčastniť sa propagačného turné, ktoré sa bude konať vo vštkých zúčastnených krajinách - vystúpenia s prvotriednymi orchestrami i dirigentami, a tiež nahratie profilového CD,“ doplnil pedagóg žilinskej umeleckej školy.

Žilinská flautistka Ajna Marosz má v súťaži poradové číslo 13, v súťaži mladých talentov do 18 rokov sa objaví prvýkrát. Prenos z Virtuosos V4+ začína v sobotu 28. novembra 2020 o 20:10 hod. na Dvojke RTVS.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu