Cestu z Vlčiniec na Solinky musia opraviť tretíkrát, objavujú sa praskliny a prepadliny


Foto: Cestu z Vlčiniec na Solinky musia opraviť tretíkrát, objavujú sa praskliny a prepadliny
Galéria: 6 fotiek

Uplynul už viac než rok, odkedy na frekventovanej ulici Pod hájom zrealizovali výmenu starého parovodu za nový horúcovod. Realizáciu sprevádzali od začiatku rôzne dopravné obmedzenia a najmä komplikácie s prejazdnosťou rozkopanej cesty.

Premávka bola najskôr niekoľko týždňov riadená svetelnou signalizáciou a vedená len v jednom jazdnom pruhu. Využívať celú šírku vozovky mohli autá až po zasypaní všetkých výkopov. Koncom septembra 2019 došlo k pokládke nového asfaltového povrchu, ktorý motoristom umožnil plynulú jazdu. 

Netrvalo však dlho a vodiči začali upozorňovať na nedostatky tejto opravy. Asfaltový povrch bol vtedy výrazne hrboľatý a pri prejazde predpísanou päťdesiatkou spôsoboval trasenie celého vozidla. Žilinská samospráva stavenisko neprebrala a žiadala odstránenie vady.

K opätovnej rekonštrukcii opravenej vozovky sa pristúpilo v lete tohto roka. Zhotoviteľ pôvodný povrch vyfrézoval a vykonal pokládku novej asfaltovej vrstvy. Premávka bola počas niekoľkých dní mierne obmedzená a znovu riadená semaformi.


Galéria: 6 fotiek

Po ukončení prác pribudlo nové vodorovné dopravné značenie a motoristi začali konečne úsek využívať bez obmedzení a problémov. Vysoká intenzita dopravy sa však pravdepodobne podpísala pod ďalšie poškodenia. Tie sa objavili za menej než pol roka.

Začiatok opravovaného úseku v smere od Vlčiniec na Solinky vykazuje známky poškodenia v podobe prasklín asfaltového krytu a prepadlín. Samospráva už o problémoch vie a bude žiadať ich odstránenie.

„Mesto Žilina si bude nárokovať odstránenie vzniknutej vady u investora stavby. Vzhľadom na súčasné obdobie a poveternostné podmienky je predpokladaná oprava uvedeného úseku na jar budúceho roka,“ uviedol hovorca Vladimír Miškovčík.

Motoristom zostáva len dúfať, že po tretíkrát bude rekonštrukcia cesty zrealizovaná správne a bez ďalších vád.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu