Policajti zastavili poľský autobus s nezaplateným mýtom, pri kontrole zistili, že bol ukradnutý


Foto: Policajti zastavili poľský autobus s nezaplateným mýtom, pri kontrole zistili, že bol ukradnutý Foto: KR PZ Žilina

Hliadka mýtnej polície zaznamenala v utorok 17. novembra vo večerných hodinách na ceste I/11 v Radoli autobus Scania s poľským evidenčným číslom, ktorému pri kontrole nenačítala palubnú jednotku. V tomto prípade teda išlo o jazdu bez úhrady mýta.

Príslušníci Policajného zboru vtedy ešte netušili, čo zistia pri kontrole vodiča a jeho dokladov: „Na otočni diaľnice D3 v Dolnom Hričove autobus zastavili a vodiča vyzvali, aby predložil doklady. Vodič (občan Poľska) predložil identifikačnú kartu osoby, avšak už na prvý pohľad sa osoba na fotografii nezhodovala s vodičom. Doklady od autobusu nepredložil,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Jeden z policajtov si všimol, že na autobuse je rozbité pravé predné okno. Následne bolo zistené, že po autobuse je vyhlásené oficiálne pátranie.

„Bol kontaktovaný majiteľ autobusu v Poľsku, ktorý potvrdil, že žiaden z jeho autobusov nie je na výjazde. O krádeži autobusu ihneď informoval políciu Poľsku,“ dodala policajná hovorkyňa.

Vozidlo šoféroval 38-ročný občan Poľskej republiky, ktorého príslušníci predviedli na policajné oddelenie. Udalosť si prevzal vyšetrovateľ, ktorý po dohode s prokurátorom vykoná potrebné úkony a následne prenechá prípad poľskej polícii.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina