Na sídlisku Vlčince ubudlo niekoľko parkovacích miest, vjazd na súkromný pozemok je zakázaný


Foto: Na sídlisku Vlčince ubudlo niekoľko parkovacích miest, vjazd na súkromný pozemok je zakázaný

Situácia s parkovaním na žilinských sídliskách je čoraz komplikovanejšia. Bezpečne odstaviť svoje osobné auto vo večerných hodinách sa niekedy javí ako nemožné. Mnohí obyvatelia preto využívajú parkoviská obchodných domov prípadne iné súkromné pozemky, kde to zatiaľ nie je zakázané.

Časť majiteľov týchto pozemkov však pristúpila k obmedzeniu v podobe regulácie a spoplatnenia. Parkovať sa už niekoľko mesiacov nedá pri predajniach Billa na Hlinách či Tesco na Hájiku a reguláciu zaviedli aj predajne OBI a Kaufland.

Na väčšine týchto parkovísk sa nachádzali okrem osobných automobilov odstavené aj dodávky. Tie majú v súčasnosti zakázané parkovať na území sídlisk.

Na bezplatné státie donedávna využívali obyvatelia sídliska Vlčince asfaltovú plochu obratiska pri obchodnom dome NAY. Už niekoľko dní sa však na oboch stranách cesty nachádzajú zábrany.


Podľa údajov z katastrálnej mapy ide o súkromný pozemok žilinskej spoločnosti OMNITON. Tá ho podľa listu vlastníctva nadobudla ešte v rokoch 2008 až 2010 a až teraz pristúpila k jeho vyznačeniu. Obyvatelia sídliska týmto stratili približne dvadsiatku parkovacích miest a musia si tak nájsť alternatívu.

Mnohí využívajú parkovisko obchodného domu NAY, podľa dopravného značenia je však aj tu státie zakázané mimo otváracích hodín.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu