Neznámy páchateľ sa vlámal do odberného miesta a odcudzil testy, dezinfekciu aj ochranné pomôcky


Foto: Neznámy páchateľ sa vlámal do odberného miesta a odcudzil testy, dezinfekciu aj ochranné pomôcky Foto: KR PZ Žilina

Dnes 8. novembra v skorých ranných hodinách prijala polícia v Tvrdošíne oznámenie o krádeži vlámaním sa do priestorov materskej škôlky.

Neznámy páchateľ vnikol do odberného miesta pre celoplošné testovanie na sídlisku Medvedzie a odcudzil dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na COVID-19.

„Žiaľ, dnes 100% pravdepodobne ani nedokážeme otvoriť, keďže ráno o 07:10 bolo zistené vylomenie vchodových dverí na odberovom mieste Materská škola v časti Medvedzie, mesto Tvrdošín. Stále prebieha obhliadka miesta činu,“ spresnil minister obrany Jaroslav Naď.

Certifikáty boli našťastie uložené v inej miestnosti a k nim sa páchateľ nedostal. Zlodej vnikol cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere, odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc.


Odberné miesto preto nemohlo byť otvorené a polícia musela prípad najskôr zdokumentovať. Testovanie spustia hneď po tom, čo si polícia dokončí svoju prácu.

Polícia v Žilinskom kraji je pripravená aj na druhý deň druhého kola celoplošného testovania. Dnes je pripravených celkom 624 odberných miest, všetci policajti boli pretestovaní a nastúpili na odberné miesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina