Zmeny cestovných poriadkov autobusov v Žilinskom kraji nebudú prelepovať na výveskách


Foto: Zmeny cestovných poriadkov autobusov v Žilinskom kraji nebudú prelepovať na výveskách

Súčasná pandémia koronavírusu si vynútila časté zmeny v cestovných poriadkoch dopravcov, ktorí s podporou Žilinského samosprávneho kraja zabezpečujú medzimestské spoje v regióne. Pre vysokú intenzitu úprav nebudú rozpisy spoločnosti meniť fyzicky na zastávkach. 

Cestujúcim tak zostáva vyhľadávať poriadky na internete. Župa informovala, že dopravcovia budú cestné poriadky aktualizovať na súkromnom webe cp.hnonline.sk. Okrem vládnych opatrení je podľa samosprávy dôvodom aj celoplošné testovanie obyvateľstva:

„Našou snahou je reagovať na aktuálnu situáciu pohotovo a zároveň potrebujeme zabezpečiť dostatočnú dopravnú obslužnosť pre cestujúcu verejnosť. Vzhľadom na nové opatrenia sa môžu cestovné poriadky meniť rýchlo, a preto nie je možné zabezpečiť aktuálne informácie priamo na výveskách autobusových zastávok a staníc,“ uviedla riaditeľka odboru dopravy ŽSK Gabriela Tisoňová.   


Dopravcovia môžu v tejto dobe siahnuť po krátkodobých zmenách a úpravách, preto ich župa odkazuje práve na dopravný portál. Cestujúci by mali tiež využívať možnosť informovania sa priamo u dopravcov. 

Dnes jazdia spoje v Žilinskom kraji v obmedzenom režime, ktorý pripomína prázdninový. Doplnený je o niekoľko spojov, zabezpečujúcich spojenie zamestnancov do práce alebo žiakov do škôl. Zmena bude v prípade, že nedôjde k ďalším úpravám, platná do 12. decembra 2020. Na tento deň pripadá generálna zmena cestovných poriadkov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu