Na prvom kole celoplošného testovania sa zúčastnilo 3,6 milióna ľudí, pozitívnych bolo 1,06 percent


Foto: Na prvom kole celoplošného testovania sa zúčastnilo 3,6 milióna ľudí, pozitívnych bolo 1,06 percent Foto: Ministerstvo zdravotníctva

Prvé kolo celoplošného testovania na nový koronavírus absolvovalo za uplynulý víkend 3 625 333 ľudí, z nich bolo podľa antigénových testov infekčných 38 359 testovaných. Ministerstvo obrany odhadlo, že pri plnej účasti by prišlo na testy 3,75 - 3,8 milióna ľudí. Účasť teda predstavuje viac než 95 percent.

Pomer identifikovaných k otestovaným predstavuje 1,06 percent. Z pohľadu identifikovaných ľudí mali najvyššiu pozitivitu okres Čadca (3,22%). V celom Žilinskom kraji otestovali 596-tisíc ľudí, pozitivita je tu na úrovni 1,87 percent (11 153 identifikovaných)

„Bola to najmasovejšia akcia, akú sme v histórii zorganizovali. Od pokynu k zorganizovaniu armáde do spustenia neuplynulo ani 17 dní. Ak aj boli nejaké problémy a nezrovnalosti, myslím, že pri tak náročnej operácii by sme všetci mali prižmúriť oči,“ dodal Matovič a poďakoval za pomoc všetkým, ktorí sa podieľali na zabezpečení prvého kola celoplošného testovania.

„Som hrdý na to, že ozbrojené sily ukázali ďalšiu spôsobilosť a napriek tomu, že ťahali deň - noc, tak to zvládli bravúrne. Som na nich hrdý,“ doplnil minister obrany Jaroslav Naď.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu