V obci Višňové nabúrala 45-ročná vodička, po nehode jej v dychu namerali 2,40 promile alkoholu


Foto: V obci Višňové nabúrala 45-ročná vodička, po nehode jej v dychu namerali 2,40 promile alkoholu

Polícia pokračovala v kontrolách vodičov na prítomnosť alkoholu aj počas uplynulého 44. týždňa tohto roka. Príslušníci zaevidovali na cestách v Žilinskom kraji celkom 21 podgurážených motoristov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkali až siedmi hodnotu nad 1 promile, šiesti spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát vyšla pozitívna dychová skúška šiestim cyklistom.

V sobotu nabúrala v obci Višňové opitá žena s viac než dvomi promile

V sobotu 31. októbra spôsobila dopravnú nehodu v obci Višňové (okres Žilina) vodička vozidla Škoda Fabia. 45-ročná žena sa na mieste podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej bolo zistené 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 2,40 promile. 


K dopravnej nehode s ľahkým zranením bola približne v čase okolo 13:00 hod. vyslaná posádka štyroch hasičov a posádka záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny. Hasiči po príchode poskytli prvú pomoc a zabezpečili vozidlo proti úniku prevádzkových kvapalín ako aj vzniku požiaru.

Viac než dve promile nafúkal aj vodič na Liptove

Ďalšieho vodiča, ktorý nafúkal viac než dve promile zastavili policajti v sobotu 31. októbra vo večerných hodinách v Liptovskom Mikuláši. 31-ročný muž na vozidle Škoda Superb sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,08 promile.

Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina