Hasiči v Lutišiach zapálili na cintoríne sviečku na každom hrobe namiesto ľudí, ktorí nemohli prísť


Foto: Hasiči v Lutišiach zapálili na cintoríne sviečku na každom hrobe namiesto ľudí, ktorí nemohli prísť Foto: ilustračné / pixabay.com

Tohtoročný Sviatok všetkých svätých, ktorý pripadol na nedeľu, nevyzeral ako po iné roky. Pre vyhlásený zákaz vychádzania ľudia nenavštevovali cintoríny a nezapálili sviečky na hroboch svojim blízkym.

V niektorých obciach sa aj napriek tomu miesta posledného odpočinku rozžiarili svetielkami. Jednou z takých je aj obec Lutiše v žilinskom okrese.

Členovia dobrovoľného hasičského zboru zapálili na miestnom cintoríne dnes 2. novembra v skorých ranných hodinách sviečku na každom hrobe.

„Naši členovia v deň Spomienky na všetkých verných zosnulých (Dušičky) zapálili v skorých ranných hodinách na každom hrobe na obecnom cintoríne jednu sviečku,“ informuje DHZ Lutiše na sociálnej sieti.


Dobrovoľní hasiči týmto spôsobom nielen pomohli ľuďom, ktorí na cintorín prísť nemôžu, ale prispeli k minimalizácii pohybu obyvateľov.

„Či ste už negatívny alebo pozitívny, môžete si byť istý, že za vášho drahého zosnulého sviečka na tomto cintoríne horí. Minimalizujme aj naďalej svoj pohyb, buďme zodpovední a spomeňme si na našich drahých doma,“ dodávajú.

Rovnaké gesto urobili aj pracovníci verejnoprospešných služieb a zamestnanci mesta Stará Ľubovňa v Prešovskom kraji. Tí zapálili spolu 2 648 sviečok na celkovo troch cintorínoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DHZ Lutiše