AKTUÁLNE: V Žiline je zabezpečený kompletný zdravotnícky personál pre všetkých 71 odberných miest


Foto: AKTUÁLNE: V Žiline je zabezpečený kompletný zdravotnícky personál pre všetkých 71 odberných miest Foto: ilustračné

Mesto Žilina dnes informovalo, že k 14-tej hodine sa podarilo zabezpečiť kompletný zdravotnícky personál pre všetkých 71 odberných miest v 32 rôznych lokalitách v Žiline na celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. 

„V prípade, že sa nič neskomplikuje (choroba, pozitívny výsledok testu pri úvodnom skríningu u členov testovacieho tímu pred otvorením odberných miest a pod.), zajtra v sobotu 31. októbra by sme mali otvoriť všetky odberné miesta,“ potvrdil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Otestovaných počas nadchádzajúceho víkendu by malo byť približne 65-tisíc ľudí s trvalým pobytom v meste Žilina a v určenej vekovej kategórii.

Odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 7.00 do 22.00 hod., s dvomi prestávkami od 12.00-12.45 hod. a od 18.00-18.30 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 21.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť. 



Samospráva hľadala lekárov, sestry, zdravotníckych záchranárov, pôrodné asistentky, praktické sestry či študentov posledných ročníkov lekárskych fakúlt alebo ošetrovateľstva (2. - 5. ročník) od utorka 27. októbra prostredníctvom elektronického registračného formulára na internetovej stránke, ktorý je aktuálne stále k dispozícii pre nahlasovanie zdravotníkov. 

„V súčasnosti sa mesto sústredí na hľadanie náhradníkov zdravotníckeho personálu do zálohy a ďalšie zabezpečenie celoplošného testovania. Ostatným mestám a obciam želáme veľa síl a trpezlivosti vo finálnej fáze príprav. Ešte raz úprimne ďakujeme všetkým zdravotníkom, administratívnym pracovníkom a dobrovoľníkom, ktorí sa rozhodli pomôcť,“ dodal hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina