Internát na Strednej zdravotníckej škole v Žiline začali rekonštruovať, práce potrvajú rok


Foto: Internát na Strednej zdravotníckej škole v Žiline začali rekonštruovať, práce potrvajú rok Foto: ŽSK

V Žiline sa nachádza Stredná zdravotnícka škola, ktorej internát začali v októbri komplexne rekonštruovať. Obnova za viac ako 2,2 milióna eur by mala trvať rok, stavenisko bolo odovzdané začiatkom mesiaca. V rámci prác dôjde aj ku kompletnej výmene okien a dverí, vykoná sa celková modernizácia objektu.

„Ide naozaj o hĺbkovú rekonštrukcia, v podstate ostanú zachované len nosné konštrukcie a všetko ostatné bude riešené v novom modernom prevedení. Demontuje sa obvodový plášť a nahradí sa novými konštrukciami, zrealizuje sa výmena rozvodov inžinierskych sietí,“ povedal riaditeľ odboru investícií ŽSK Peter Mrvečka.   

Internát je potrebné komplexne zrekonštruovať naraz, nebolo možné to realizovať po častiach ani za čiastočnej prevádzky internátu. Z toho dôvodu je Školský internát pri Strednej zdravotníckej škole v Žiline uzatvorený od školského roka 2019/2020.

„Žiaci, ktorí boli ubytovaní v Školskom internáte boli prerozdelení do ostatných školských internátov v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja,” priblížila riaditeľka odboru školstva a športu Janka Školová.


Ako dodala, žiakom bolo poskytnuté ubytovanie v troch internátoch v Žiline (pri Spojenej škole, pri Strednej odbornej škole dopravnej a pri Strednej odbornej škole stavebnej), v jednom internáte v Martine (pri Strednej odbornej škole dopravnej) a v Kysuckom Novom Meste pri v Školskom internáte pri Strednej priemyselnej škole informačných technológií.

Dnes sú vzhľadom na mimoriadne opatrenia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 internáty a stredné školy zatvorené. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK