Návšteva cintorínov počas Sviatku všetkých svätých nie je možná ani s negatívnym testom


Foto: Návšteva cintorínov počas Sviatku všetkých svätých nie je možná ani s negatívnym testom

Od soboty 24. októbra 2020 platí na celom Slovensku zákaz vychádzania mimo bydliska. Ten je možné porušiť len v určitých prípadoch, ktoré sú presne vymedzené v aktuálne platných opatreniach.

V súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých vydala polícia upozornenie, že v týchto výnimkách nie je zahrnutá návšteva cintorínov.

Príslušníci Policajného zboru budú aj naďalej vykonávať kontroly dodržiavania prijatých opatrení a v prípade zistenia ich porušení budú riešiť každý prípad individuálne.

Sankcie za porušenie zákazu vychádzania sú stanovené na maximálne 1 000 eur v blokovom konaní a v správnom konaní do 1 659 eur. Správne konanie je v kompetencii Úradu verejného zdravotníctva a okresných úradov.


Vláda SR vyhlásila núdzový stav a zákaz vychádzania, opätovne si preto dovolíme apelovať na občanov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia a v tomto náročnom období vzdali hold napríklad zapálením sviečky doma, určite ešte bude vhodnejšie obdobie na návštevu cintorínov,“ uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Od pondelka 2. novembra do nedele 8. novembra 2020 bude na Slovensku platiť nový zákaz vychádzania, v rámci ktorého je určených celkom 20 výnimiek, kedy je možné vychádzať mimo bydliska.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium Policajného zboru