V priestoroch COVID pavilónu žilinskej nemocnice zrealizovali úspešnú operáciu hlavy


Foto: V priestoroch COVID pavilónu žilinskej nemocnice zrealizovali úspešnú operáciu hlavy Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Žilinská nemocnica informovala v stredu 28. októbra o úspešnom zákroku, ktorý zrealizoval tím oddelenia neurochirurgie pod vedením primára Ivana Mačugu spolu s tímom oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

V priestoroch pandemického pavilónu úspešne vykonali operáciu pacienta pozitívne testovaného na ochorenie COVID-19. Pacient bol do Žiliny prevezený v pondelok z Trenčína.

Skúsený personál z rádiologického oddelenia zrealizoval CT vyšetrenie, na základe ktorého mu operačný tím neurochirurgie zaviedol čidlo na meranie vnútrolebečného tlaku.


Podľa vyjadrenia nemocnice je pacient momentálne stabilizovaný, naďalej sledovaný a nachádza sa v starostlivosti tímu OAIM COVID pavilónu s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu.

„Sme úprimne hrdí na celý tím našich zamestnancov, ktorí neváhali a podali pomocnú ruku, keď bolo najviac treba. Lebo nás nezastaví ani COVID,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline