AKTUÁLNE: Zoznam a mapa 32 lokalít pre celoplošné testovanie v Žiline


Foto: AKTUÁLNE: Zoznam a mapa 32 lokalít pre celoplošné testovanie v Žiline Foto: Mesto Žilina

Počas nadchádzajúceho celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 cez víkend 31.10. - 1.11. v Žiline budú môcť obyvatelia využiť ktorúkoľvek z pripravených 71 odberných miestností v 32 rôznych lokalitách. Otestovaných by malo byť približne 65-tisíc ľudí s trvalým pobytom v meste Žilina a vo vekovej kategórii nad 10 rokov a do 65 rokov.

Testovanie sa zároveň oproti avizovaným termínom skráti o jeden deň, uskutoční sa počas víkendov od 31. októbra do 1. novembra a od 7. do 8. novembra, vždy v sobotu a v nedeľu. Odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 7.00 do 22.00 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 21.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť. 

Väčšina miest je ako pri voľbách, buďme zhovievaví k slabším

Miesta pre testovanie z väčšej časti kopírujú geografické umiestnenie volebných miestností. Občania sú do nich zvyknutí chodiť a poväčšine ich majú najbližšie k bydlisku. Počas dvoch testovacích víkendov však budú môcť využiť Žilinčania ktorúkoľvek miestnosť a prísť môžu kedykoľvek. Odberné miesto v Mojšovej Lúčke bude otvorené iba v nedeľu 1. novembra.

„Čakajú nás dva mimoriadne náročné dni. Ide o organizačne namáhavú akciu, ktorej v koordinácii s Ozbrojenými silami SR pomáhame, ako vieme. Je samozrejmé, že pri akcii takéhoto rozsahu môžu vzniknúť malé problémy, no prosím všetkých Žilinčanov o pochopenie. Venujme v tejto súvislosti zvláštnu pozornosť najmä hendikepovaným ľuďom, starším, ale aj tehotným matkám a ich sprievodu. Keď prídu na testovanie, dajme im prednosť, aby nemuseli dlho čakať. Prejavme svoju ľudskosť a pochopenie,“ vyzýva primátor Peter Fiabáne.

O radách pred miestami sa budú informovať v skupine na Facebooku

Nie je vylúčené, že sa budú pred odbernými miestami tvoriť rady čakajúcich, mesto však vyzýva na prejavy spolupatričnosti, tolerancie a dodržiavanie preventívnych opatrení, najmä rozstupov. Na verejný poriadok a dodržiavanie preventívnych opatrení budú dohliadať príslušníci Policajného zboru SR a Mestskej polície v Žiline.

Vo facebookovej skupine „Odberné miesta Žilina - celoplošné testovanie COVID-19“ vznikla občianska iniciatíva, ktorá vyzýva Žilinčanov, aby si informácie o naplnenosti jednotlivých odberných miest zdieľali v reálnom čase.

Aktuálne informácie Žilinčania nájdu na internetovej stránke mesta, osobitnej internetovej stránke www.koronavirus.zilina.sk, mestskej facebookovej stránke či v mobilnej aplikácii „Žilina“.


Mapa odberných miest na celoplošné testovanie na COVID-19 v Žiline

 

UPOZORNENIE: Vzhľadom na aktuálnu realizáciu prípravy odberných miest na celoplošné testovanie na COVID-19 sa môžu ich konečné lokality v Žiline ešte zmeniť. 

Zoznam odberných miest na koronavírus testovanie v Žiline

Nová synagóga, J.M. Hurbana 11
Mestský úrad, Námestie obetí komunizmu 1
Spojená škola Kráľovnej pokoja, Na Závaží 2
ZŠ Hollého 66
SPŠ stavebná, Veľká Okružná 25
Cirkevná základná škola, Romualda Zaymusa 3
SOŠ elektrotechnická, Komenského 50
ZŠ Lichardova 24, Hliny 8
ZŠ Jarná 20, Hliny 7
Športová hala pri ZŠ Vendelína Javorku 32
SOŠ stavebná Tulipánová 2, Bôrik
ZŠ Gaštanová 56, Solinky
ZŠ Limbová 30, Solinky
ZŠ s MŠ Sv. Gorazda 1, Vlčince
Gymnázium Varšavská cesta 1, Vlčince
Spojená škola Rosinská cesta 4, Vlčince
ZŠ Martinská 20, Vlčince
ZŠ Karpatská 11, Vlčince
SOŠ dopravná Rosinská cesta 2, Vlčince
ZŠ Námestie mladosti 1, Hájik
ZŠ s MŠ do Stošky 8, Bánová
ZŠ Slovenských dobrovoľníkov 7, Budatín
Kultúrny dom Bytčica
ZŠ s MŠ Brodňanská 17, Brodno
Základná škola Mojšova Lúčka
Považské múzeum, Budatínsky hrad
Strážov, futbalový štadión - Marakana
Kultúrny dom Trnové
Kultúrny dom Vranie
Ul. Ku škôlke 11, Zádubnie
Kultúrny dom Zástranie
ZŠ s MŠ Školská 49, Závodie
Poštová, Vlčince



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina