VIDEO: Žilinská univerzita v optimistickom príhovore prorektora vtipne reaguje na známu paródiu


Foto: VIDEO: Žilinská univerzita v optimistickom príhovore prorektora vtipne reaguje na známu paródiu Foto: YouTube

Žilinská univerzita v Žiline zverejnila pred niekoľkými dňami video s názvom “Aktuality Krízového štábu UNIZA”, v ktorom sa prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing Jozef Ristvej optimisticky prihovára študentom a povzbudzuje ich ku kreativite aj počas dištančného štúdia.

Univerzita prešla na dištančnú formu 6. októbra po tom, ako sa potvrdilo ochorenie u niekoľkých pracovníkov internátov. Niektorí študenti kritizovali zrýchlené opatrenia pre opustenie ubytovacích zariadení. Medzi študentmi vznikla aj paródia známeho úseku filmu Pád tretej ríše, ktorému jeho generáli oznamujú neodvrátiteľnú porážku.

Od uvedenia filmu v roku 2004 sa vyskytli stovky až tisíce rôzne otitulkovaných verzií, reagujúcich na spoločenské udalosti.



Univerzita a prorektor v príhovore vtipne zareagovali úvodom videa. V ňom je ukázaná mapa Žiliny so šípkami, pripomínajúca scénu z pôvodného filmu a paródie.

„Skúsme sa na to pozrieť trochu reálne. Krízová situácia, v ktorej sa nachádzame, neteší nikoho z nás. Ale aj v tomto čase krízy musíme nájsť spôsob, ako držať spolu. Super na tom všetkom je, že to zvládneme. Všetci. Síce je to zvláštna doba, ale vôbec to nemusí byť zlé. Pokiaľ vieme fungovať, relatívne zdraví, a robíme, čo nás baví. A to my veru robíme,“ prihovára sa študentom prorektor, ktorý dodal, že verí v zodpovednosť a silu študentov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu