Práce na ulici Hálkova ešte neboli dokončené, strmé nájazdy a kanalizačné poklopy opravia


Foto: Práce na ulici Hálkova ešte neboli dokončené, strmé nájazdy a kanalizačné poklopy opravia
Galéria: 7 fotiek

Na ulici Hálkova v centre Žiliny bola v uplynulých týždňoch zrealizovaná komplexná obnova asfaltového povrchu vozovky. Dodávateľská spoločnosť vyfrézovala pôvodný povrch a nahradila ho celkom novým. Opravu tejto frekventovanej cesty mnohí motoristi ocenili, nakoľko už bola na mnohých miestach značne prepadnutá, zvlnená a poškodená.

Krátko po dokončení prác sa však objavili prvé podnety upozorňujúce na nedostatky. Medzi najväčšie patria strmé nájazdy z cesty na chodníky resp. vjazdy do dvorov a vedľajších ulíc. Niektorí vodiči automobilov upozornili aj na mierne prepadnuté kanalizačné poklopy.

„Po položení nového asfaltového povrchu na ulici Hálkova zostal vysoký nájazd na odbočke doprava na pokračovanie ulice Hálkova a ulicu Závodského. Nový povrch je minimálne o 5 cm nižšie ako pôvodný, tým vzniklo veľmi veľké prevýšenie pri napojení ciest, ktoré zapríčiňuje poškodenie podvozkov prechádzajúcich áut a v dôsledku spomaľovania pri odbočovaní sa znížila bezpečnosť a plynulosť dopravy na ulici Hálkova,“ uviedol obyvateľ mesta v podnete na stránke www.odkazprestarostu.sk.

Ľudia žijúci či pracujúci v tejto lokalite poukázali na kolízne situácie, ktoré vznikajú pri odbočovaní z frekventovanej cesty. Podľa ich slov je tam veľké riziko vzniku dopravnej nehody. Žilinská samospráva upozornila, že práce zatiaľ neboli dokončené, zhotoviteľ by mal po zlepšení počasia všetky nedostatky odstrániť.


Galéria: 7 fotiek

„Práce na Hálkovej ulici ešte neboli ukončené, otázka ohľadom reklamácie je preto bezpredmetná. Boli realizované hlavné asfaltovacie práce - asfaltovanie vozovky a s tým súvisiaca výšková úprava kanalizačných poklopov a vodovodných hydrantov. Doprava funguje v štandardnom režime po potrebnej a kvalitne zrealizovanej rekonštrukcii uvedenej komunikácie,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Podľa radnice museli byť vzhľadom na klimatické podmienky stavebno-technické práce prerušené a nedokončila sa tak finálna úprava vjazdu a vodorovné dopravné značenie. Predznačenie je zrealizované a z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je osadené dočasné dopravné značenie - oddelenie protismerných jazdných pruhov.

„V daždivom počasí nebolo možné vyasfaltovať (upraviť) daný vjazd a zrealizovať značenie. Čakali sme na vhodné poveternostné podmienky a práce od tohto týždňa pokračujú. Vyasfaltovanie - výšková úprava predmetného vjazdu ako aj vodorovné dopravné značenie bude zrealizované do konca tohto týždňa,“ dodal hovorca.

Mesto Žilina v súčasnosti nevie špecifikovať celkovú cenu za opravu tohto úseku ulice Hálkova. Finálnu cenu upresní až po riadnom dokončení rekonštrukcie a súpise skutočne zrealizovaných prác.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu