23-ročný mladík najskôr ohrozoval ľudí nožom, následne chcel ukradnúť naštartované auto


Foto: 23-ročný mladík najskôr ohrozoval ľudí nožom, následne chcel ukradnúť naštartované auto Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia obvinila mladého muža z Košíc, ktorý mal v uplynulom týždni vyčíňať v priestoroch súkromnej spoločnosti v Bytči. 23-ročný Michal teraz čelí obvineniam zo zločinu lúpeže a prečinov nebezpečného vyhrážania, poškodzovania cudzej veci a krádeže.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž mal v piatok 16. októbra popoludní vojsť do priestorov súkromnej spoločnosti v Bytči, kde mal zobrať motocyklistickú prilbu, rukavice a bundu. Opakované výzvy na vrátenie vecí neakceptoval a s nožom v ruke mal ohrozovať obsluhu, ktorá z obavy o svoj život vybehla z budovy,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinený muž mal poškodiť dvere na prevádzke a prejsť na neďalekú čerpaciu stanicu. Tam sa pod hrozbou bezprostredného násilia chcel zmocniť naštartovaného motorového vozidla Range Rover.


„S vozidlom sa nevedel pohnúť, preto mal z neho vystúpiť a smerovať k miestnemu cintorínu, kde sa s nožom v ruke mal vyhrážať ďalšej osobe, ktorá od neho žiadala vrátenie prilby a bundy,“ dodal hovorca.

Následne bol 23-ročný muž zadržaný privolanou policajnou hliadkou a eskortovaný na policajný útvar. Pri vyčíňaní 23-ročného Michala nebola našťastie zranená žiadna osoba.

Mladíka obvinil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina