Žilinský developer LICITOR: Chceme stavby budúcnosti s úctou k minulosti


Foto: Žilinský developer LICITOR: Chceme stavby budúcnosti s úctou k minulosti

Známa žilinská developerská spoločnosť sa zapojila do podpory obnovy strechy kultúrnej pamiatky, ktorá sa spája s menom významnej historickej postavy Žofie Bosniakovej. Pomôžte podporiť tento projekt i vy.

Filozofiou spoločnosti LICITOR development je priniesť „Stavby budúcnosti s úctou k minulosti“, rešpektovať  miesto realizácie stavby s úctou k všetkým kultúrnym, ekologickým, historickým a sociálnym väzbám.

Dokazuje to aj prvotina z ich dielne, ktorou bola práve rekonštrukcia a nadstavba neobývaného chátrajúceho meštianskeho domu v samotnom centre Žiliny, kde boli vybudované nové luxusné byty a obchodné priestory.

Tento koncept bol nazvaný HV RESIDENCE 21. Meštiansky dom z roku 1906 svojou polohou na Hornom Vale, ale aj pôvodným architektonickým riešením, podliehal pamiatkovej ochrane.  

Zdroj: LICITOR development

Rukopis stavieb developera je vyjadrením vnímania potrieb obyvateľov, odzrkadlením jeho spoločenských a kultúrnych postojov.  

Zdroj: LICITOR development

„Keď sme za dozvedeli o projekte obnovy kaštieľa v Tepličke nad Váhom, ani na chvíľu sme nezaváhali s podporou tejto historickej a najmä umelecky významnej stavby,“ hovorí Patrik Kurimský, riaditeľ spoločnosti.  Máloktorá obec sa môže pochváliť kaštieľom zapísaným do zoznamu kultúrnych pamiatok, ktorého vzácnou súčasťou je i grafitová výzdoba.

„Rovnako nás zaujala podobná myšlienka a poslanie združenia zachovať kultúrne dedičstvo pre budúce generácie, ako aj ich aktivity zamerané na odbornú aj dobrovoľnícku činnosť,“ dodáva developer, ktorého slová potvrdila i zakladateľka združenia Beáta Kasajová:

„Naším poslaním je záchrana, obnova, podpora rekonštrukcie a revitalizácie kaštieľa pre budúce generácie a jeho využitie v kultúrno - poznávacom cestovnom ruchu.“

Zdroj: Obec Teplička nad Váhom

 

Podporiť úsilie občianskeho združenia Revitalizácie kaštieľa v Tepličke nad Váhom môžete prispením dobrovoľnej sumy na osobitný účet zbierky:

SK04 0200 0000 0042 9827 4351

Zbierka je povolená Ministerstvom vnútra SR rozhodnutím č. SVS-OVSZ-2020/017086-002 zo dňa 7.júla 2020 na získanie finančných prostriedkov na obnovu strechy veže cibuľového tvaru a montáž škridiel bočných striech národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľ Teplička nad Váhom, časť severozápadná veža.

Zdroj: LICITOR development

Pri každom koncepte si spoločnosť dáva záležať na precíznej tvorivej činnosti ohľaduplnej k životnému prostrediu. Úspech developerských projektov, či už dokončeného a oceneného projektu WellPark ako i projektu Piano Residence, je výsledkom dôrazu kladeného na inovatívny dizajn, kvalitné materiály a výber renomovaných architektov a stavebných firiem.

Spoločnosť má aktuálne vo výstavbe spomínaný projekt Piano Residence, ktorý  je čiastočnou rekonštrukciou, kde sa rovnako tak budú zachované historické  prvky. Preto sa už teraz tešíme, aké unikátne architektonické riešenie s úžitkovou i emocionálnou hodnotou prinesie mestu v budúcnosti.

Zdroj: LICITOR development


Viac o projektoch nájdete na www.development.licitor.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR LICITOR Development