Limuzína Audi mesta Žilina je znovu na predaj, vyvolávacia cena klesla o tritisíc eur


Foto: Limuzína Audi mesta Žilina je znovu na predaj, vyvolávacia cena klesla o tritisíc eur

V prvej polovici roka nasvedčovalo všetko tomu, že mestu Žilina sa podarí odpredať Audi A8 Long za 36 tisíc eur, dnes ide automobil do ďalšej súťaže. Luxusnú limuzínu zakúpil na radnicu predošlý primátor Igor Choma a postup mesta pri nákupe vyhodnotil Úrad pre verejné obstarávanie ako porušenie zákona.

Mesto má dnes rovnaký problém ako mal Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) - nedokáže sa vozidla zbaviť ani na viac pokusov. Za jazdené auto zaplatila radnica pred štyrmi rokmi 71 777 eur. Po opakovaných neúspešných súťažiach by dokázalo akceptovať aj o 45 tisíc eur nižšiu ponuku, vyplýva to zo zverejnenej obchodnej verejnej súťaže dňa 6. októbra 2020.

Odkúpiť automobil najvyššej triedy nemeckej značky mala záujem spoločnosť LuMako s.r.o. so sídlom v Bratislave, v dvanástich bezúročných splátkach ponúkla za vozidlo 36 tisíc eur. Keď predaj schválilo aj zastupiteľstvo, firma zmluvu nepodpísala. 

V septembrovej súťaži bola žilinská radnica ochotná akceptovať najnižšie podanie na úrovni 29 135 eur, dnes by sa uspokojila aj so sumou 26 221,5 eur. Primátor Žiliny Peter Fiabáne využíva služobné vozidlo Škoda Superb:


„Pokiaľ sa dá, na služobné cesty využívam Škodu Superb a je to úplne v pohode, nič mi tam nechýba. Myslím, že je to adekvátne auto pre primátora mesta,“ uviedol Fiabáne v roku 2019 na jednom zo zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Mesto sa snaží opakovanými súťažami predať automobil po predošlom primátorovi už viac ako rok, s podobnými problémom zbaviť sa auta po predchodcovi sa stretli aj na Žilinskej župe. Pôvodne chcel kraj predať rovnaký, no o niečo starší model s viac než 200-tisíc najazdenými kilometrami za 35-tisíc eur. Po opakovaných neúspechoch napokon župa predala vozidlo za 20 614,80 eur.

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová označila vozidlo po Jurajovi Blanárovi za prejav papalášstva, do roku 2019 ho využívala na dlhé pracovné cesty mimo kraj a do zahraničia. Následne pribudla do vozového parku samosprávy Škoda Superb, ktorú županka využíva namiesto predanej Audi.

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu