V uplynulom týždni odhalili policajti 38 opitých vodičov, takmer tri promile nafúkal muž z Kysúc


Foto: V uplynulom týždni odhalili policajti 38 opitých vodičov, takmer tri promile nafúkal muž z Kysúc

Polícia v Žilinskom kraji nevynechala pravidelné kontroly na alkohol u vodičov ani v uplynulom (41) týždni tohto roka. Príslušníci odhalili na cestách až 38 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 17 nafúkalo nad 1 promile, u ďalších 10 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov do 1 promile. Traja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci cestnej premávky. Policajti odhalili celkom 8 nezodpovedných cyklistov, ktorým namerali pozitívnu dychovú skúšku.

Okres Žilina 

V sobotu 10. októbra dopoludnia spôsobil nehodu na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom 39-ročný vodič nákladného auta. Mužovi policajti po dopravnej nehode namerali hodnotu 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.


Okres Kysucké Nové Mesto

Taktiež v sobotu 10. októbra, v podvečerných hodinách, zastavovala policajná hliadka v Kysuckom Novom Meste vodiča vozidla Audi A3. Pri kontrole bola u 34-ročného muža vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,42 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,96 promile.

Okres Martin

Aj v okrese Martin zastavila policajná hliadka opitého vodiča počas soboty 10. októbra. Krátko po polnoci kontrolovali príslušníci vo Vrútkach 31-ročného vodiča vodiča vozidla Fiat Brava. Pri dychovej skúške mu namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,08 promile.

Všetci vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina