Žilinský thaiboxer Milan Paleš v piatok vybojoval titul majstra sveta Enfusion Cage Events


Foto: Žilinský thaiboxer Milan Paleš v piatok vybojoval titul majstra sveta Enfusion Cage Events Foto: Majster sveta ECE Milan Paleš s trénerom Danielom Popluhárom. Zdroj: Milan Paleš

Pred viac než rokom podpísal Milan “Minči” Paleš životnú zmluvu s prestížnou holandskou organizáciou Enfusion, ktorá mu garantuje desať zápasov vrátane titulového. Práve titul ECE Xtreme StandUp World Champion získal v piatok thaiboxer Diamond gymu Žilina v kategórii 70kg v holandsom Alkmaare.

Paleš, ktorý sa stal najlepším športovcom mesta Žilina za uplynulý rok, zdolal rozhodným výkonom marockého súpera Anouara Lahmaja. Africký borec mal podľa “Minčiho” doteraz množstvo zápasov, ktoré sa zvrtli na prestrelku, no žilinský bojovník sa držal stratégie a podarilo sa mu skvelým výkonom zvíťaziť na body:

„Najťažšie v zápase je vyrovnať sa sám so sebou a potom sa už len musím snažiť presadiť svoj štýl. V zápase som dominoval na dlhú vzdialenosť, čo som aj predpokladal, a súperovi som nedovolil ísť do strednej vzdialenosti. Ak sa tam aj dostal, buď som to zviazal alebo odskočil. Anouar sa v dosť dueloch fakt pobil, no ja som sa snažil ísť svoje, a to mi na neho sedelo,“ doplnil čerstvý majster sveta. 

V organizácii ho čaká ešte šesť ďalších zápasov. Jedným z nich by mohol byť odložený duel s Endym Semeleerom, ktorý sa mal konať o opasok strednej váhy. Paleša teší titul o to viac, že ho získal v malých rukaviciach, ktoré mu podľa jeho slov sadli. Nový formát Enfusion Cage Events sa vyznačuje práve tým, že zápasníci nastupujú v MMA rukaviciach.



Meranie síl o váhu vyššie a získanie dvoch opaskov žilinský borec nevylučuje, prioritou sú hlavne víťazstvá: „Neberiem to takto, skôr sa snažím využiť každú príležitosť, čo príde. Zoberiem ju a budeme sa snažiť vyhrať zápas alebo titul. Chcem zo všetkého ťažiť, takže ak bude možnosť zmerať si sily so Semeleerom, chytím sa jej a dám do toho všetko, aby som vyhral,“ dodáva “Minči” zo žilinského Diamond Gymu.

Pred a počas duelu v Holandsku nemuseli riešiť epidemiologickú situáciu: „Majú to voľnejšie, nebolo potrebné nič riešiť, len prísť. No tu na Slovensku budem päť dní v karanténe a pôjdem na test. Dúfam, že nebudem pozitívny“ uzatvára s úsmevom žilinský postojár, patriaci k svetovej špičke, čo potvrdil v piatok ziskom opasku.  

Zostrih majstrovského zápasu Milana Paleša



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu