V dopoludňajších hodinách havaroval v Strečne opitý vodič, s kamiónom sa prevrátil mimo cesty


Foto: V dopoludňajších hodinách havaroval v Strečne opitý vodič, s kamiónom sa prevrátil mimo cesty Foto: KR PZ Žilina

Dnes 10. októbra v dopoludňajších hodinách došlo na ceste prvej triedy v katastri obce Strečno (okres Žilina) k dopravnej nehode, pri ktorej sa kamión prevrátil mimo cesty. Vodič po nehode absolvoval dychovú skúšku na alkohol s pozitívnym výsledkom 1,94 promile a bol našťastie len jednorazovo ošetrený.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 39-ročný vodič viedol nákladné  vozidlo s návesom v smere od Žiliny na Martin. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel vpravo mimo vozovku, kde sa s vozidlom prevrátil. Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. V predmetnej veci prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Počas dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody bola cestná premávka striedavo riadená príslušníkmi polície do voľného jazdného pruhu.

„Apelujeme na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Treba si uvedomiť, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nejde dokopy,“ uzatvára žilinská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina