Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku vyčlenila už 107 lôžok pre pacientov s koronavírusom


Foto: Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku vyčlenila už 107 lôžok pre pacientov s koronavírusom Foto: ilustračné / FNsP Žilina

Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku pristúpila vzhľadom na vývoj situácie a nárast počtu nakazených pacientov koronavírusom v regiónoch Orava a Liptov k reprofilizácii lôžok. Do dnešného dňa reprofilizovala už 69 lôžok na viacerých oddeleniach a klinikách nemocnice.

Pre pacientov s vírusovým ochorením COVID-19 má k dispozícii aj 28 lôžok na klinike infektológie. Ďalších 10 lôžok, pre pacientov, ktorých zdravotný stav si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, je pripravených na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny (KAIM).

Pre pacientov podozrivých z nákazy COVID-19 a pre pacientov s pozitívnym výsledkom je ďalej vyčlenená jedna operačná sála v chirurgickom pavilóne.


„Celkovo má ÚVN SNP Ružomberok - FN k dispozícii 107 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. K dnešnému dňu evidujeme hospitalizovaných 25 pacientov s COVID-19 na Klinike infektológie a 5 pacientov s COVID-19 na KAIM (pacienti pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu) - z nich 9 je z regiónu Liptov a 21 z regiónu Orava,“ spresňuje na sociálnej sieti.

Nemocnica tiež pristúpila k obmedzeniu plánovaných operačných výkonov v závislosti od vyťaženia kliniky KAIM. Dotknutých pacientov budú o zrušení ich operačného výkonu včas informovať jednotlivé pracoviská.

Podľa aktuálneho vyjadrenia nemocnice však nie je špecializovaná ambulantná starostlivosť nijako obmedzená, pacienti tak môžu aj naďalej absolvovať svoje dohodnuté prehliadky u lekárov špecialistov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ÚVN SNP Ružomberok