Hlavný vstup do mestskej plavárne v Žiline chcú zrekonštruovať, rampu umiestnia na druhú stranu


Foto: Hlavný vstup do mestskej plavárne v Žiline chcú zrekonštruovať, rampu umiestnia na druhú stranu
Galéria: 6 fotiek
Foto: Vizualizácia modernizácie hlavného vchodu. Zdroj: LePlan s.r.o. / ezakazky.sk

Vstup do budovy mestskej krytej plavárne v Žiline plánuje mesto zmodernizovať, dnes je vstupná časť na žilinskú plaváreň v havarijnom stave. Poškodená je nosná železobetónová konštrukcia exteriérového schodiska. Vyplýva to zo zverejnenej výzvy na predkladanie ponúk.

Po rekonštrukcii by mala pribudnúť nová rampa pre bezbariérový vstup. Rampa v súlade s požiadavkami vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR sa bude nachádzať na opačnej strane ako dnes, teda bližšie k domu techniky. Vzniknú aj dve nové vyhradené parkovacie miesta pre imobilných návštevníkov, nachádzajúce sa pri začiatku rampy.

Dnes sa bezbariérová rampa nachádza vľavo, nevyhovuje štandardom podľa vyhlášky

„Budova Mestskej krytej plavárne s nespornými architektonickými kvalitami typickými pre obdobie jej vzniku je zapísaná v zozname pamätihodností mesta Žilina. Na základe týchto skutočností pristupujeme citlivo a s rešpektom k návrhu modernizácie výplne otvorov vo vstupnej časti vložením elementu celopresklených turniketových dverí s presklenou stenou s použitím izolačného trojskla, čím redukujeme teplotechnicky nevyhovujúcu zdvojenú fasádu terajšieho vstupu a vytvárame primeraný architektonický výraz,“ spresňuje popis k obstarávaniu.

Veľkosť vstupného vchodu zostane zachovaná, avšak namiesto klasických dverí by tu mali fungovať štvorkrídlové turniketové dvere. Súčasťou podkladov sú aj vizualizácie toho, ako by mal nový hlavný vstup plavárne po modernizácii vyzerať. Predpokladaná hodnota zákazky je stanovená na 103 tisíc eur bez DPH.

Plánované parkovacie plochy pre imobilných návštevníkov a rampa. Zdroj: ezakazky




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu