Policajti odhalili v uplynulom týždni 17 opitých vodičov áut, pozitívnu skúšku malo aj 12 cyklistov


Foto: Policajti odhalili v uplynulom týždni 17 opitých vodičov áut, pozitívnu skúšku malo aj 12 cyklistov Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji odhalila počas výkonu služby v uplynulom (40) týždni celkom 17 vodičov motorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

Spomedzi kontrolovaných malo 12 vodičov výsledok skúšky nad jedno promile a 5 vodičov do jedného promile. Dvaja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol a jeden pod vplyvom spôsobil dopravnú nehodu.

Policajti zistili alkohol vykonanými dychovými skúškami aj u dvanástich vodičov nemotorových vozidiel - cyklistov.

Polícia neustále apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.


Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.

Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Pozrite si video z leta, ktoré zachytáva jazdu opitého vodiča v Žiline. Na trase zo sídliska Vlčince na Solinky upútal pozornosť svojou nekoordinovanou jazdou. Pri dychovej skúške nafúkal 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina