V Žiline dnes slávnostne zahájili Letnú univerziádu 2020


Foto: V Žiline dnes slávnostne zahájili Letnú univerziádu 2020
Galéria: 16 fotiek

Na univerzitnom námestí Žilinskej univerzity v Žiline dnes za účastí ctených hostí zahájili slávnostným ceremoniálom Letnú univerziádu 2020. Počas niekoľkých dní si zmeria sily v rôznych disciplínach viac ako 600 športovcov z celého Slovenska.

Pre univerzitu nejde o premiéru, usporiadateľom letnej univerziády je už po štvrtýkrát. Rektor Žilinskej univerzity v Žiline Jozef Jandačka zaželal pri zahájení športovcom veľa športových úspechov a zážitkov.

Letná univerziáda Slovenskej republiky 2020 poskytne možnosť súťažiť v rôznych športoch predovšetkým študentom univerzít, vysokých škôl a ich absolventom. Okrem nich môžu štartovať aj študenti posledného ročníka stredných škôl.  Pre najlepších z nich sú pripravené medaily s jedinečným logom z dielne Emila Hrabovského. 


Víťazi získajú medaily osobitého štýlu a jedinečného druhu zároveň. Viac než 200 gramov ťažké kovy s vyobrazeným písmenom „U“ ako symbol univerziády si domov odnesú najlepší športovci v jednotlivých kategóriach. Po slávnostnom ceremonáli odštartovala disciplína cross country.  

 

Program, výsledky a ďalšie informácie nájdete aj na oficiálnej stránke www.lusr2020.uniza.sk





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu