Žilinská univerzita v Žiline prerušuje prezenčnú výučbu, zatiaľ na dva týždňe


Foto: Žilinská univerzita v Žiline prerušuje prezenčnú výučbu, zatiaľ na dva týždňe Foto: Dodržiavanie opatrení na prednáškach Žilinskej univerzity v Žiline. Zdroj: čitateľ

Rektor Žilinskej univerzity v Žiline Jozef Jandačka vydal včera príkaz, ktorým v čase od utorka 6. októbra 2020 do piatku 18. októbra 2020 nariadil prerušiť prezenčnú výučbu na všetkých troch stupňoch štúdia. Cieľom vedenia univerzity je predchádzať šíreniu koronavírusu COVID-19.

Dôvodom uzatvorenia internátov a prerušenia výučby v prezenčnej forme sú pozitívne testy na koronavírus u niekoľkých pracovníkov jedného z ubytovacích zariadení v Žiline. Rektor Jozef Jandačka potvrdil, že pozitívny výsledok testu mali štyria zamestnanci.

Zároveň je na dnešný deň udelené rektorské voľno pre študentov 1. a 2. stupňa štúdia. Výnimkou je účasť na štátnych záverečných skúškach. Univerzita už začiatkom mesiaca nariadila zákaz vzájomného navštevovania sa na izbách a v spoločných priestoroch ubytovacích zariadení pre všetkých ubytovaných.

V čase od 22:30 do 4:30 hodiny boli internáty uzamknuté a pre väčšinu ubytovaných nebolo možné vychádzať - výnimku mali osoby, ktoré potrebovali navštíviť lekára alebo cestovať.


Na začiatok školského roka nastúpila podľa hovorkyne Žilinskej univerzity v Žiline väčšina študentov denného štúdia: „Celkový počet denných študentov je 7 043, z toho čestné vyhlásenie nepodpísalo 220. To predstavuje 3,1 % z celkového počtu,“ uviedla dňa 2. októbra Adriana Valentovičová.

Počas doby prerušenia štúdia bude prebiehať online výučba, univerzita je pripravená a vyučujúci budú môcť využívať najmä dve platformy: „Personálne a technicky sme plnohodnotne pripravení aj na dištančnú formu vzdelávania prostredníctvom dlhodobej implementácie systémov Moodle a MS Teams,“ doplnila v piatok, kedy ešte nebolo rozhodnuté o prerušení štúdia, hovorkyňa Valentovičová. 

Ubytovaní študenti na internátoch ich musia opustiť dnes, následne zostať v domácej karanténe do 18. októbra. Pre zahraničných študentov a ubytovaných z programu ERASMUS+ ponecháva univerzita možnosť zostať na ubytovacích zariadeniach, musia však rovnako zostať v karanténe, a to až do 18. októbra.  

Príkaz rektora o prerušení výučby z 4. októbra 2020. Zdroj: UNIZA


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu