Turčianska knižnica na sídlisku Sever v Martine je po kompletnej rekonštrukcii opäť otvorená


Foto: Turčianska knižnica na sídlisku Sever v Martine je po kompletnej rekonštrukcii opäť otvorená Foto: Žilinský samosprávny kraj

Turčianska knižnica na sídlisku Sever v Martine je verejnou regionálnou knižnicou pre okresy Martin a Turčianske Teplice. Ročne zaregistruje okolo 6000 používateľov, navštívi ju 130 000 návštevníkov a zrealizuje 400 000 výpožičiek.

Za uplynulý rok prešla kompletnou rekonštrukciou, ktorú financoval Žilinský samosprávny kraj. Investícia si vyžiadala sumu viac než 330-tisíc eur.

Stavebné práce začali vlani v septembri, starý skelet budovy sa úplne zbúral a pobočka sa postavila prakticky nanovo. Nové sú aj okná, dvere, či hygienické zariadenia.


„Vďaka financiám od zriaďovateľa sme sa mohli pustiť do komplexnej rekonštrukcie. Bolo to nanajvýš vhodné riešenie, nakoľko pobočka bola v havarijnom stave, a najmä z dôvodu zatekania a havárií na elektrických rozvodoch, hrozilo jej zatvorenie,“ uviedol riaditeľ knižnice Milan Nemček.

Po roku sa dvere knižnice opäť otvorili čitateľom, nové priestory zlepšia celkový komfort návštevníkov aj pracovníkov. Dnes môže Turčianska knižnica v Martine pôsobiť ako moderné knižničné a kultúrne centrum.

Vybavenie interiéru podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý financoval nábytok vo verejnej časti knižnice. Turčianska knižnica k tomu prispela vybavením zázemia a kancelárie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj