Župa spustila súťaž pre výber zhotoviteľa športového areálu na Varšavskej ceste v Žiline


Foto: Župa spustila súťaž pre výber zhotoviteľa športového areálu na Varšavskej ceste v Žiline

Prestavbu športového areálu Gymnázia Varšavská cesta 1 v Žiline, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, schválilo zastupiteľstvo v roku 2017. Až v septembri tohto roku ale začala samospráva s hľadaním dodávateľa, podľa zverejnenej výzvy na predkladanie ponúk odhaduje župa finančný náklad na úrovni 412-tisíc eur bez DPH. 

Po revitalizácii vznikne na mieste 280 metrov dlhý atletický ovál so štyrmi dráhami, na ktorý sa na jednej zo strán napojí bežecká šprintérska dráha so šiestimi dráhami. Tie budú mať dĺžku 100 metrov plus rezervu pred štartom aj po dobehu. Obnoví sa aj nadväzujúce doskočisko s odrazovou dráhou. 

Víťazný uchádzač zrenovuje a rozšíri plochu existujúceho trávnatého futbalového ihriska, jeho hrací rozmer bude 76x38 metrov. Oproti dnešnému stavu bude športovisko využiteľné aj po zotmení.

Priestor vrátane atletickej dráhy bude umelo osvetlený prostredníctvom štyroch stožiarov, pričom jednotlivé časti sa budú dať nasvietiť aj jednotlivo - vo variantoch futbalové ihrisko aj atletická dráha spolu, futbalové ihrisko, atletická dráha, futbalové ihrisko 50 % či niektorá z polovíc ihriska.

Zdroj: Hplus, a.s. / uvo.gov.sk

Novinkou bude aj niekoľko parkovacích miest s prístupom z ulice Obežná. Stavebné práce obsiahnu aj opravu a natretie pôvodného oceľového plotu či obnovu chodníka medzi dráhou a školou. Pre divákov pribudne exteriérová tribúna s kapacitou 150 sediacich návštevníkov.


Otváranie ponúk sa uskutoční v pondelok 28. septembra 2020, uchádzači sú ponukami viazaní 30. júna 2021. Po odovzdaní staveniska by mal víťaz obnoviť priestor do 8 mesiacov.


 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu