Žilinskí colníci naháňali 18-ročného zlodeja, ktorý vykradol čerpaciu stanicu na Kysuciach


Foto: Žilinskí colníci naháňali 18-ročného zlodeja, ktorý vykradol čerpaciu stanicu na Kysuciach Foto: ilustračné

Hliadka príslušníkov finančnej správy zo žilinského colného úradu sa v polovici septembra podieľala na zásahu, pri ktorom bol zadržaný zlodej. Muž prepadol čerpaciu stanicu na Kysuciach a ušiel, colníci ho napokon spozorovali v neďalekom lesnom poraste.

Príslušníkov finančnej správy po príchode do priestorov čerpacej stanice na Kysuciach informovala obsluhujúca, že pred niekoľkými minútami ju prepadol muž, ktorý jej odcudzil finančnú hotovosť vo výške približne 1 000 eur. Páchateľ mal mať pri sebe aj nôž.

„Po tom, ako sa na miesto dostavila privolaná policajná hliadka a požiadala o súčinnosť pri pátraní po podozrivej osobe, sa príslušníci finančnej správy pustili do hľadania. Informácie o výzore muža ako aj o priebehu udalosti mali od svedka z priľahlého parkoviska,“ spresnila Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Po približne dvoch hodinách zdolávania hustých porastov, brodenia sa potokom a za výdatného dažďa spozorovali v kríkoch muža, ktorého vzhľad zodpovedal popísanému opisu. Hliadky osobu obkľúčili, spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode, pretože kládla odpor.

„Pri bezpečnostnej prehliadke jej v zadnom vrecku nohavíc našli vyššie spomínanú finančnú hotovosť. Zistili, že ide o 18-ročného mladíka z obce Kelčov. Na pokračovanie v ďalších úkonoch si ho prevzala výjazdová skupina Okresného riaditeľstva PZ SR Čadca,“ dodala Chríbiková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa