Pri zrážke dvoch osobných áut v Tepličke nad Váhom utrpel odbočujúci vodič ťažké zranenia


Foto: Pri zrážke dvoch osobných áut v Tepličke nad Váhom utrpel odbočujúci vodič ťažké zranenia

V piatok 11. septembra došlo vo večerných hodinách k vážnej dopravnej nehode na ceste druhej triedy pri obci Teplička nad Váhom. Pri zrážke dvoch osobných áut utrpel jeden z účastníkov ťažké zranenia, ostatní sa predbežne zranili len ľahko.

Nehoda sa stala krátko po 21:00 hod. v križovatke ciest druhých tried v katastri obce Teplička nad Váhom (okres Žilina). Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline informovalo o jednej zakliesnenej osobe.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 41-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda v smere jazdy od Žiliny. V križovatke odbočoval s vozidlom vľavo, kde došlo k zrážke s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom Škoda, ktoré viedol v smere od Terchovej 20-ročný vodič,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Podľa polície pri dopravnej nehode utrpel 41-ročný vodič ťažké zranenia. Posádka druhého vozidla, ktorú tvoril 20-ročný vodič a jeho traja spolujazdci vo veku 18, 19 a 19 rokov, utrpela predbežne ľahké zranenia.


„20-ročný vodič vykonal dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. U 41-ročného vodiča bol nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 13.300 eur,“ dodal policajný hovorca. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho policajného vyšetrovania. 

„Nehoda si vyžiadala päť zranených, väčšinou mladých ľudí. Charakter poranení bol rôzny, utrpeli úrazy hlavy, hrudníka, aj končatín. Po ošetrení záchranármi boli prevezení do nemocníc,“ uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu