Žilinčania môžu využívať bezplatnú vonkajšiu posilňovňu na Vlčincoch aj počas jesenných mesiacov


Foto: Žilinčania môžu využívať bezplatnú vonkajšiu posilňovňu na Vlčincoch aj počas jesenných mesiacov

V lete 2017 bola v areáli Denného centra na Námestí J. Borodáča na sídlisku Vlčince otvorená vonkajšia posilňovňa. Jej súčasťou je desať strojov, ktoré slúžia na cvičenie a udržiavanie kondície.

Vstup do areálu a využívanie jednotlivých strojov je úplne bezplatné. Obyvatelia mesta majú v prípade pekného počasia možnosť si kedykoľvek zašportovať. Z fitparku, ktorý dalo vybudovať mesto Žilina, sa pritom najviac tešia seniori.

Väčšina ľudí navštevuje park iba v letných mesiacoch, otvorený je pritom aj počas jesene. Pokiaľ to poveternostné podmienky umožnia, športovať sa dá kedykoľvek až do konca októbra.


Medzi strojmi sa nachádzajú tzv. lyže, korčule, surf, twister triple, bočné kyvadlo, jazdec, veslá, odrážacie sedáky, posilňovanie dolných rúk a bradlá. Ich využívaním môžu seniori podporiť aktívny pohyb a spevniť svalstvo.

Vonkajšie fitparky sa v mestách stretávajú s čoraz väčšou popularitou. Seniori majú v rámci cvičení záujem o aktívny pohyb, čo môže vo vysokej miere prispieť k ich vitálnosti aj dlhovekosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu