Policajt, alergický na hmyzí jed, zachraňoval v čase voľna rodinu pred útokom roja divých ôs


Foto: Policajt, alergický na hmyzí jed, zachraňoval v čase voľna rodinu pred útokom roja divých ôs Foto: KR PZ Žilina

Polícia dnes informovala o odvážnom čine jedného z príslušníkov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý zažil v čase svojho osobného voľna poriadny adrenalín. Počas letných dní sa npráp. Roman Kvasňovský rozhodol aktívne oddychovať, a to malou cyklotúrou.

Pri návrate pred neho vybehol muž v šoku, ktorý utekal a kričal „osy, osy!“. Krátko na to z kríkov vybehla aj žena s dvomi deťmi, pričom všetci sa metali a deti plakali. Roman si všimol, že najviac napadnuté sú žena a jej dcéra, preto neváhal ani sekundu a snažil sa ich zbaviť ôs najskôr holými rukami.

„Neznáma žena mu následne povedala, že namieste majú ešte osobné veci, ktoré potrebujú. Roman v duchu hesla „pomáhať a chrániť“ išiel na inkriminované miesto, no v tom zbadal roj ôs, ktorý ho v tej chvíli napadol. Roman utekal domov, ktorý od miesta nebol ďaleko, vzal postrek proti osám a ponáhľal sa naspäť,“ spresňuje žilinská polícia.

Osy postupne odpudil postrekom od všetkých členov rodiny a následne začal zisťovať ich zdravotný stav. Na mužovi bolo zjavne vidieť, že je malátny a točila sa mu hlava. Najviac boli dobodané žena a dcéra. Roman ihneď volal sanitku a následne si uvedomil, že aj on bude potrebovať pomoc, lebo je alergický na bodnutie osou.

„Napriek tomu sa do príchodu sanitiek snažil všetkých upokojiť, pretože sa mieste vládol chaos a obavy. Po príchode sanitiek na miesto boli všetci odvezení do nemocnice a všetko dobre dopadlo. Celá rodinka sa má už dobre a Roman je napriek 15 bodnutiam ôs v poriadku tiež,“ dodáva polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina