AKTUÁLNE: V Malej Fatre sa prevrátilo auto s horskými záchranármi, smerujúcimi k zranenej turistke


Foto: AKTUÁLNE: V Malej Fatre sa prevrátilo auto s horskými záchranármi, smerujúcimi k zranenej turistke Foto: čitateľ M. Vrabel

Počas výjazdu skupiny horských záchranárov v Malej Fatre došlo dnes 5. septembra k nehode. V popoludňajších hodinách sa počas záchrannej akcie na zjazdovke nad Chatou na Grúni z nezistených príčin prevrátilo terénne vozidlo Horskej záchrannej služby (HZS).

„V aute sedeli traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári HZS, ktorí smerovali k zranenej turistke na Poludňový grúň. Na miesto nehody boli okamžite vyslané záchranné zložky,“ spresnila Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

Na mieste zasahuje Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) zo Žiliny, posádka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), posádka Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) aj osem príslušníov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Terchovej.

Všetci záchranári utrpeli poranenia, jeden záchranár je vo vážnom stave. K zranenej turistke po nehode záchrannej skupiny smerovala druhá skupina záchranárov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba