V pondelok pribudlo 72 pozitívnych prípadov COVID-19, z ochorenia sa vyliečilo ďalších 101 pacientov


Foto: V pondelok pribudlo 72 pozitívnych prípadov COVID-19, z ochorenia sa vyliečilo ďalších 101 pacientov

V pondelok 31. augusta 2020 pribudlo na Slovensku viac ako sto vyliečených pacientov z ochorenia COVID-19. Spolu je tak k dnešnému dňu v našej krajine vyliečených už 2 478 osôb.

Za predchádzajúci deň bolo vykonaných 2 763 testov, pozitívne výsledky na nový koronavírus malo 72 ľudí, z nich bolo 38 mužov a 34 žien vo veku od 4 do 69 rokov.

Najviac prípadov odhalili v okresoch:

Ďalší pozitívne testovaní boli v okresoch Ružomberok, Tvrdošín, Dolný Kubín, Zvolen, Komárno, Trebišov, Prešov, Banská Bystrica, Veľký Krtíš, Svidník, Púchov, Piešťany, Partizánske, Nové Mesto nad Váhom, Galanta a Brezno. 


V nemocniciach je momentálne hospitalizovaných 99 pacientov, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 71 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) leží 11 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 7 pacientov.

S nástupom nového školského roka upravuje Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) opatrenia v súvislosti s nosením rúšok a prekrytím horných dýchacích ciest, na dva týždne pribudne a ubudne niekoľko výnimiek. Odborníci chcú opatreniami vyvážiť zvýšené riziko po návrate ľudí zo zahraničia a nástupom do škôl.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR