Most v Brodne čaká dva a pol mesačná oprava, neskôr ho možno zbúrajú


Foto: Most v Brodne čaká dva a pol mesačná oprava, neskôr ho možno zbúrajú

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila, že už v najbližších dňoch začne s opravou mosta medzi Kysuckým Novým Mestom a Žilinou. Most na ceste I/11 sa týči v Brodne nad medzinárodnou železničnou traťou Žilina - Bohumín. Oprava na frekventovanom úseku si vyžiada čiastočné obmedzenie dopravy.

Opravovať sa bude do začiatku letných prázdnin

Celá oprava a s ňou súvisiace dopravné obmedzenia sú rozdelené na dve etapy. V prvej budú dopravné obmedzenia trvať od soboty 18.4. do nedele 24.5., v druhej od pondelka 25.5. do utorka 30.6. Vodiči musia počítať s tým, že na ceste môžu vzniknúť dlhé kolóny a zdržania. Na ceste sú počas dopravnej špičky problémy už teraz.

Najkomplikovanejšia bude z tohto hľadiska prvá etapa, kedy sa opravia dve tretiny predmetného zvršku. K dispozícii bude len jeden jazdný pruh, obojsmerná doprava sa bude prepúšťať na striedačku svetelnou signalizáciou. V druhej etape sa opraví zostávajúca jedna tretina zvršku, tu už budú pre obojsmernú dopravu k dispozícii dva užšie jazdné pruhy. NDS výrazne odporúča využitie trasy cez Bytču.

Rýchlosť bude znížená, most možno zbúrajú

Na danom úseku bude počas opravy znížená rýchlosť jazdy na 50 km/h. Navyše budú nákladné vozidlá dopravným značením usmernené do pravého jazdného pruhu. Súkromní autobusoví prepravcovia navrhovali úplný odklon kamiónovej dopravy, jej vylúčenie z medzinárodnej trasy by však bolo komplikované.

V kuloároch kolujú informácie o tom, že most bude po výstavbe diaľnice D3 zbúraný. Informáciu, či bude most naozaj zbúraný, NDS nepotvrdila ani nevyvrátila. „Úlohou Národnej diaľničnej spoločnosti je starať sa o zverený majetok tak, aby bola vždy zabezpečená jeho prevádzkyschopnosť a bezpečnosť premávky. Opravou mosta na ceste I/11 bude táto úloha z našej strany do budúcnosti splnená,“ uviedla hovorkyňa NDS Žgravčáková. Celková Oprava mosta bude stáť 124 000 eur bez DPH.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu