FOTO: Osobné auto sa z kompy na Váhu uvoľnilo a kleslo na dno približne 30 metrov od brehu


FOTO: Osobné auto sa z kompy na Váhu uvoľnilo a kleslo na dno približne 30 metrov od brehu

V utorok 25. augusta 2020 popoludní došlo v obci Strečno k pádu osobného auta do rieky Váh. Motorové vozidlo sa potopilo až na dno rieky, približne do hĺbky necelých dvoch metrov. Posádku tvorili tri osoby, z ktorých dve boli maloleté deti. Počas udalosti sa našťastie nikto z nich nezranil.

Krajské operačné stredisko Integrovaného záchranného systému (IZS) vyslalo na miesto hasičov a políciu. Na technický zásah v podobe záchrany osobného motorového vozidla z rieky Váh vyrazili hasiči z Hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.


„Po príjazde k miestu udalosti bolo zistené, že došlo k uvoľneniu osobného motorového vozidla z riečnej kompy prevážajúcej vozidlá zo Strečna do Nezbudskej Lúčky, ktoré sa nachádzalo cca 30 m od brehu v hĺbke cca 1,8 m. Vo vozidle sa nikto nenachádzal,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Alkohol zistený nebol, vyšetrovanie nehody vykonáva Dopravný úrad

V čase príchodu záchranných zložiek sa posádka vozidla nachádzala na brehu. Hasiči s mobilnou vyprosťovacou technikou a prenosným navijakom za asistencie potápača vytiahli vozidlo na breh a odovzdali ho majiteľke, ktorá si zabezpečila odvoz odťahovou službou.

Obyvatelia nachádzajúci sa na mieste uviedli, že vodička si mala pomýliť brzdový pedál s plynovým a namiesto zastavenia na kraji kompy zrýchlila. Vytiahnuť posádku z potápajúceho sa auta pomáhali duchaprítomní ľudia.

„K plavebnej nehode došlo v riečnom kilometri 264 v úseku Strečno. Pri manipulácií s osobným motorovým vozidlom na palube prievoznej lode došlo k pádu osobného motorového vozidla do koryta rieky. Dychové skúšky na prítomnosť alkoholu členov posádky plavidla ako aj vodiča osobného motorového vozidla boli negatívne. Okolnosti plavebnej nehody ako aj miera zavinenia konkrétnych osôb sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Odborné vyšetrovanie plavebnej nehody vykonáva Dopravný úrad,“ uviedla hovorkyňa Eva Oravcová.

Galéria: 7 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu