Talentovaný 14-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc uspel na majstrovstvách Slovenska


Foto: Talentovaný 14-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc uspel na majstrovstvách Slovenska Foto: Tommy Miškolci

Uplynulú sobotu vyvrcholil v Spišskej Belej seriál pretekov Pumpcup 2020 záverečnými majstrovstvami Slovenska. Na svoje si prišli všetci milovníci extrémnej cyklistiky, ktorí si na pumptrackovej trati zmerali svoje sily.

Preteky sa uskutočnili na MTB/BMX bicykloch a odrážadlách v detských kategóriách v rámci slovenského seriálu Pumpcup.

Na jednej z víťazných priečok sa umiestnil aj 14-ročný rodák z Rajeckých Teplíc Tommy Miškolci, ktorý si vybojoval fantastické druhé miesto v mužskej disciplíne Elite+18 pumptrack. O tom, že podal naozaj skvelý výkon, svedčí aj jeho nový rekord trate s časom 24 sekúnd.

Jeho výkony patrili k najlepším už v predchádzajúcich seriáloch v Martine, v Báhoni, či v Banskej Bystrici. Titul majstra Slovenska ho minul doslova len o vlások.



„Mám veľkú radosť zo striebra a verím, že sa budem len zlepšovať. Mám veľkú podporu od rodičov, ale aj starých rodičov a v rodine mám skvelý vzor - môjho strýka Filipa Polca, ktorý bol vynikajúci slovenský reprezentant v horskej cyklistike v zjazdových disciplínach,“ prezradil Tommy.

Talentovaný 14-ročný cyklista si pravidelne dobíja energiu doma v kúpeľoch Spa Aphrodite. V tom čo robí, sa chce neustále zlepšovať a dosahovať čoraz lepšie výsledky.

Záverom ešte pripomenul: „A musím pochváliť aj mojich mladších brachačov, ktorí patrili vo svojich kategóriách k najlepším - Simon vyhral na kolobežkách a bol druhý na Bikes do 12 rokov a tiež vyhral aj najmladší 5-ročný Mathias vo svojej kategórii pumptrack.“ 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: (kor)