Policajti zadržali v Žiline 32-ročného muža, ktorý si v Českej republike zadovážil pervitín


Foto: Policajti zadržali v Žiline 32-ročného muža, ktorý si v Českej republike zadovážil pervitín Foto: KR PZ Žilina

Žilinskí policajti zadržali vo štvrtok 20. augusta na ulici Bratislavská 32-ročného muža z Českej republiky, ktorý je podozrivý z drogovej trestnej činnosti. Muž si mal od zatiaľ nestotožnenej osoby v meste Karviná zadovážiť pervitín, ktorý priviezol na Slovensko.

V popoludňajších hodinách počas policajnej akcie v Žiline bol Radek kontrolovaný policajtmi ako spolujazdec vo vozidle Škoda Octavia. Pri prehliadke dobrovoľne policajtom vydal plastovú krabičku s kryštalickou látkou. Policajti látku zaistili a poslali na expertízu.

„Podľa výsledkov predbežnej kriminalistickej expertízy, zaistené množstvo látky zodpovedá najmenej 18 bežným jednotlivým dávkam drogy. Prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Policajný vyšetrovateľ obvinil 32-ročného muža z Čiech z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade bolo navrhnuté väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať Okresný súd v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina