ŠK Makroteam Žilina - Päťgólový koncert Maja Hudeka


Foto: ŠK Makroteam Žilina - Päťgólový koncert Maja Hudeka

V 3.kole play out hviezdil Marián Hudek, keď svojim piatimi gólmi prispel k tretiemu víťazstvu Makroteamu v nadstavbovej časti. Čekan Bratislava je tak naďalej na dne tabuľky a Makroteam Žilina na čele. Druhý zápas 3.kola play out sa hrá v pondelok. Začalo sa aj extraligové semifinále a v oboch zápasoch dominovali prvé dve mužtvá po základnej časti Slov-matic a Prešov.

ŠK Makroteam Žilina – Čekan Mekenroff 1897 Bratislava 5 : 3 (3 : 1)

Mužstvá začali zápas aktívne a tak sa hneď v úvode bolo na čo pozerať. Góly však začali padať až v polovici prvého polčasu. V 8.min. zaváhala žilinská obrana a strela M.Maričáka skončila v bráne M.Zbyteka. Ale potom zobral réžiu zápasu do rúk Marián Hudek a dvoma gólmi otočil vývoj. Domáci hráči spresnili kombináciu, vysunutou obranou nútili súpera k chybám, a jedným z výsledkov bol v 13.min. tretí gól v podaní Hudeka. Do prestávky sa už skóre nemenilo, aj keď najmä na žilinskej strane možnosti boli.

Gól padol až v 7.min. druhého polčasu, keď M.Hudek využil ďalšiu chybu hostí a zdalo sa, že zápas definitívne nadobudne jednoznačné kontúry. Nebolo tomu tak, hostia naďalej bojovali, mužstvá sa striedali v zakončení a brankári mali dosť práce. Popritom rástol počet faulov na oboch stranách. Už v polovici druhého polčasu sa po zbytočnom faule M.Hudeka kopal prvý desaťmetrový voľný kop, ktorý však M.Maričák poslal vysoko nad žilinskú bránu. Hostia predsa len vykresali šancu, a to v 33.min., keď P.Petro presne zakončil. Domáci sa pokúsili hrou v power play udržať dvojgólový náskok, no chýbal pokoj v rozohrávke.

V 36.min. hostia využili hrubú chybu P.Krištofíka v rozohrávke a M.Maričák znížil na rozdiel gólu. O pár sekúnd mohlo byť vyrovnané, keď hostia po detinskom faule P.Povinca na súperovej polovici dostali ďalšiu možnosť kopať 10-metrový voľný kop. Ten zlikvidoval F.Kováč v bráne, no tým sa snaha hostí o vyrovnanie neskončila. V závere mohol Čekan využiť chybu žilinského brankára, strelu do opustenej brány však poslal do bezpečia M.Hudek. Ten svoj futsalový večer zakončil nie týmto úspešným zákrokom, ale piatym gólom v záverečných sekundách zápasu.

Zostavy:
Makroteam: Maroš Zbytek, Filip Kováč - Marián Hudek, Vladimír Papajčík, Michal Škulec, Peter Bistiak, Michal Lajš, Michal Užák, Peter Povinec, Milan Gažo, Renato Raposo Amarante, Patrik Krištofík
Čekan: Róbert Maglen, Lukáš Jurkovič - Marián Maričák, Martin Petro, Matúš Mazán, Viktor Uhrin, Štefan Ďurajka, Jozef Uher, Michal Ďuriš, Július Bero
góly: Hudek 5 – Maričák 2, Petro
ŽK: Hudek, Užák, Krištofík (všetci Makroteam)
100 divákov
Rozhodovali: J.Ploštica, R.Behančin

Čo k tomu dodať... “S Čekanom vedieme dlhočiznú sériu bez straty bodu a práve z tohto faktu sme mali pred zápasom najväčšie obavy. Prvý polčas sme však zvládli, hrali sme zodpovedne, dobre sme kombinovali. Po strelenom štvrtom góle v druhom polčase sme však nepochopiteľne prenechali iniciatívu hosťom a mohli sme na to doplatiť. Našťastie desiatky nariadené za naše dva hlúpe a zbytočné fauly zostali nevyužité. Zbytočne sme zápas vlastnými chybami zdramatizovali, snáď to pre tento kolektív bude dostatočné ponaučenie.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu