FOTO: Najvážnejšia situácia bola po pondelkovej búrke v obciach Veľké Rovné a Kolárovice


FOTO: Najvážnejšia situácia bola po pondelkovej búrke v obciach Veľké Rovné a Kolárovice
Galéria: 3 fotky

V pondelok 17. augusta 2020 zasiahla časť Žilinského kraja búrka so silným dažďom. Najvážnejšia situácia bola po výdatných zrážkach v obciach Veľké Rovné a Kolárovice v okrese Bytča, kde voda zatápala cesty aj rodinné domy.

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline vyslalo na zásah príslušníkov z hasičskej stanice v Bytči, Záchrannú brigádu HaZZ v Žiline a Dobrovoľné hasičské zbory obcí Veľké Rovné, Bytča a Turzovka.

Celkom zasahovalo viac než tridsať hasičov, ktorí odčerpávali vodu zo zatopených domov, garáží, pivníc a dvorov. Voda sa počas búrky valila aj ulicami, kde zanechala kusy dreva, bahno, štrk a rôzne nečistoty.

„V súvislosti s prívalovým dažďom, ktorý zasiahol najmä územie západného Slovenska uskutočnili hasiči doposiaľ 102 výjazdov. Najvážnejšia situácia je v Trnavskom a v Bratislavskom kraji. V Žilinskom kraji boli hasiči vyslaní k 7 udalostiam. Vo všetkých prípadoch išlo najmä o odčerpávanie vody zo zatopených rodinných domov, pivníc, garáži a parkovísk,“ spresnilo Prezídium HaZZ.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu