VIDEO: Po frekventovanej ceste pod Strečnom jazdil cyklista, väčšie vozidlá ho nemali kadiaľ obísť


Foto: VIDEO: Po frekventovanej ceste pod Strečnom jazdil cyklista, väčšie vozidlá ho nemali kadiaľ obísť

Intenzita dopravy na ceste prvej triedy I/18 pod Strečnom býva len málokedy nízka. Zväčša sa tvoria kolóny už na výjazde zo Žiliny a rovnako aj na opačnej strane vo Vrútkach. Najhoršia situácia býva už tradične v piatok a v nedeľu, no spomalenie hlásia motoristi aj počas týždňa.

Plynulosť premávky na tejto frekventovanej ceste dokáže výrazne ovplyvniť aj malá škodová udalosť či odstavené vozidlo pri krajnici. Často dochádza k dopravným nehodám aj priamo v kolónach, kde je rýchlosť áut len veľmi malá. Mnohí motoristi považujú túto cestu za nebezpečnú, jazdia po nej so zvýšenou opatrnosťou a nikdy by sa neodhodlali ísť po nej pešo či na bicykli.

Napriek tomu je na hlavnom cestnom ťahu medzi Žilinou a Martinom možné stretnúť občas cyklistov aj chodcov. Vodiči sa v takýchto prípadoch navzájom upozorňujú blikaním a informujú dopravné servisy. Cesta je v niektorých úsekoch priúzka a pri vysokej rýchlosti áut môže ľahko dôjsť k nešťastnej udalosti.

Kvôli deliacim prahom umiestneným medzi jazdnými pruhmi je pre niektoré druhy vozidiel komplikované predbiehanie prekážky, prípadne pomalšieho účastníka premávky. Podobná situácia nastala na ceste pod Strečnom aj počas tohto víkendu. V smere z Martina do Žiliny sa presúval cyklista, ktorého mali problém predbehnúť nákladné autá či autobusy.


Podľa slov niektorých svedkov sa o niečo neskôr tento muž rozhodol absolvovať rovnakú trasu aj naspäť. Cyklista síce svojim konaním neporušil žiadne predpisy, no vystavil sa riziku nehody, ktorá by mohla mať aj vážne následky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu