Na Kysuciach od decembra posilnia vlakovú dopravu, pribudnú 4 spoje na trati Skalité – Čadca


Foto: Na Kysuciach od decembra posilnia vlakovú dopravu, pribudnú 4 spoje na trati Skalité – Čadca Foto: ilustračné - pixabay

Pomôcť vyriešiť stále sa zhoršujúcu dopravnú situáciu na Kysuciach budú mať za úlohu štyri nové vlakové spoje na trati Skalité – Čadca, ktoré vyplnia súčasné niekoľkohodinové medzery medzi spojmi. Zmena začne platiť s novým grafikonom od decembra.

„Posilnenie vlakovej dopravy na trati Skalité – Čadca je výsledkom nášho niekoľkomesačného intenzívneho úsilia a neustálych rokovaní s ministerstvom dopravy, Železnicami Slovenskej republiky i Železničnou spoločnosťou Slovensko. Som veľmi rada a vďačná, že nové vedenie rezortu dopravy sa problémom vážne zaoberalo a spoločne sme dospeli k úspešnej dohode,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová.

Žilinský samosprávny kraj rokoval o možnostiach zhustenia vlakovej dopravy medzi Skalitým a Čadcou na základe požiadaviek obyvateľov dotknutých obcí, ktoré presadzovali i starostovia obcí Svrčinovec, Skalité a Čierne. 

„Všetkým nám už roky znepríjemňuje život neúnosná dopravná situácia, nedostavaná diaľnica a každodenné kolóny v tomto regióne, ktoré ľudí brzdia pri dochádzaní do zamestnania, škôl, či k lekárovi. Pevne verím, že pridané vlaky ľuďom aspoň čiastočne pomôžu a konečne budú mať dôvod presadnúť z áut do vlakov,“ dodala županka.


Nový grafikon s pridanými vlakovými spojmi na trati Skalité – Čadca začne platiť  od 2. decembra 2020. 

Nové vlaky v úseku Skalité – Čadca v pracovné dni: 

OS 3971 o 8:06 h. zo Skalitého
Os 3949 o 9:06 h. zo Skalitého
Os 3957 o 18:06 h. zo Skalitého
Os 3972 o 8:37 h. z Čadce



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK