Elita slovenského workout-u si zmeria sily na kúpalisku v Žiline už 15. augusta


Foto: Elita slovenského workout-u si zmeria sily na kúpalisku v Žiline už 15. augusta Foto: Street workout Žilina

Počas nadchádzajúcej soboty 15. augusta 2020 bude koncentrácia vyšportovaných postáv vo vonkajšom areáli mestskej plavárne v Žiline o niečo vyššia ako obvykle, uskutočnia sa tu totiž Majstrovstvá Slovenska v Street Workoute v disciplíne Weighted (WTD). Po dvojročnej prestávke sa športové podujatie opäť vráti do Žiliny:

„Majstrovstvá Slovenska sa u nás konali už dvakrát, presnejšie v rokoch 2016 a 2017. Ďalej sa v Žiline organizovalo workout competition 2018-2019, ktoré boli vedené aj ako medzinárodné súťaže. V disciplíne Freestyle boli tento rok už pred letom. Pre aktuálny režim fungovali odlišne - súťažiaci poslali videá so svojimi výkonmi. Disciplína WTD, v ktorej nás čaká šampionát v sobotu, je však založená na zhyboch na hrazde, kľukoch na bradlách a drepoch na jednej nohe. Ide o to, aby súťažiaci urobil s pridanou váhou čo najviac opakovaní. Keďže toto by sa robilo ťažko prostredníctvom videa, rozhodli sme sa, že urobíme takú pokoronovú súťaž na žilinskom kúpalisku,“ vysvetľuje Dominik Hriník z komunity Streetworkout Žilina.

Zdroj: Street workout Žilina

Komunita sa počas leta neobmedzuje na jedno podujatie, práve naopak. Ak ste toto leto už stihli zavítať na žilinské kúpalisko, streetworkout vám zrejme bude vďaka členom Street workout Žilina aspoň trošku známy. Tí tam totiž majú svoj priestor a radi poradia každému, kto sa pri nich zastaví.


„Počas celého leta robíme na kúpalisku cvičenie pre verejnosť,“ približuje Hriník a dodáva: „Rozložili sme tam prenosné workoutové ihrisko a keď je pekné počasie, a kúpalisko je otvorené, vždy je tam nejaký chalan od nás. Niekto, kto už dlho cvičí a vyzná sa v cvikoch. Poradí ľuďom, ako majú cvičiť a dáva pozor, aby si najmä deti neublížili nesprávnym cvičením.“

Nielen súťažiaci, ale aj diváci budú môcť predviesť svoje schopnosti a získať výhru. V rámci augustových majstrovstiev na žilinskom kúpalisku sa uskutoční aj workoutový jam na pamiatku Samuela Figura, tohtoročného majstra Slovenskej republiky v strednej váhovej kategórii a majstra pre rok 2018, ktorý nedávno predčasne opustil tento svet.

Organizátormi podujatia sú Streetworkout Žilina a Street Workout & Calisthenics Slovakia, pri jeho zabezpečení pomáhajú menovite Veronika Greinerová, Simona Lacková a Roman Klandúch.

Miesto: Mestská krytá plaváreň Žilina
Dátum: 15.08.2020 - 12:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu