Na počesť sv. Jána Pavla II. sa v septembri uskutoční 8. pamätný výstup na Veľký Rozsutec


Foto: Na počesť sv. Jána Pavla II. sa v septembri uskutoční 8. pamätný výstup na Veľký Rozsutec

Už v sobotu 5. septembra 2020 sa na počesť sv. Jána Pavla II., jednej z najznámejších osobností našich novodobých dejín, uskutoční v poradí 8. pamätný výstup na Veľký Rozsutec.  Účastníci zo Žiliny a okolia sa môžu do Terchovej dopraviť špeciálnym autobusom s odchodom o 6:45 hod. z autobusovej stanice v Žiline /nástupište č. 10/. 

 Cestou do Terchovej sa autobus podľa požiadaviek môže zastaviť aj na ďalších autobusových zastávkach. O 7:30 hodine sa v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej bude konať sv. omša, po ktorej sa účastníci autobusom presunú do Štefanovej. Odtiaľ spoločne vystúpia do sedla Medziholie a následne po červenej značke na vrchol Veľkého Rozsutca. 

„Na poludnie by sa účastníci mali stretnúť na vrchole Rozsutca, kde sa nachádza aj pamätná tabuľa venovaná sv. Jánovi Pavlovi II., ktorá tu bola osadená počas prvého pamätného výstupu v roku 2013. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční sv. omša a náhradný turistických program v bezpečných častiach Malej Fatry. Ste srdečne vítaní,“ pozývajú organizátori.


Podujatie organizuje Žilinský samosprávny kraj, Krajská knižnica v Žiline, Obec Terchová, Horská záchranná služba Malá Fatra, Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj, Klub slovenských turistov Žilina a Ksiaznica Beskidzka.



Miesto: Terchová
Dátum: 05.09.2020 - 06:45



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajská knižnica Žilina