V uplynulom týždni odhalili 51 opitých vodičov, žena v Považskom Chlmci nafúkala až 3,35 promile


Foto: V uplynulom týždni odhalili 51 opitých vodičov, žena v Považskom Chlmci nafúkala až 3,35 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia venovala pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky aj v 32. týždni tohto roka. Policajné hliadky zaevidovali na cestách v Žilinskom kraji celkom 51 podgurážených vodičov. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, z ktorých mali až jedenásti pozitívnu dychovú skúšku.

„Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 13 nafúkali nad 1 promile, u 16 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a štyria vodiči sa dychovej skúške odmietli podrobiť,“ spresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Siedmi vodiči spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody

Vo štvrtok 6. augusta vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste II/507 v mestskej časti Považský Chlmec vodičku vozidla Škoda Fabia. Pri kontrole sa žena podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,35 promile.


V piatok 7. augusta po polnoci zastavila policajná hliadka v meste Čadca vodiča vozidla Renault Megane. U 35-ročného muža policajti vykonali dychovú skúšku s výsledkom 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 1,52 promile.

Obaja už čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina