Polícia pátra po mužovi, ktorý mal okradnúť invalidných dôchodcov na sídlisku Solinky o 4 200 eur


Foto: Polícia pátra po mužovi, ktorý mal okradnúť invalidných dôchodcov na sídlisku Solinky o 4 200 eur

Žilinská polícia vedie vyšetrovanie vo veci zločinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Skutku sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý sa mal v čase od 22. júla - 21:00 do 23. júla - 05:00 hod. pod zámienkou poskytnutia pomoci pri oprave bytu, votrieť do bytu invalidných dôchodcov na sídlisku Solinky v Žiline.

„Následne mal v byte využiť nepozornosť majiteľov a z kovovej pokladničky odcudziť hotovosť vo výške 3 000 eur. Potom mal pod zámienkou vylákať od majiteľov dve platobné karty s PIN kódmi a vykonať neoprávnené výbery finančnej hotovosti v celkovej hodnote 1200 eur,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V tejto súvislosti sa polícia obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení muža zachyteného na záberoch z priemyselnej kamery. Akékoľvek informácie o jeho totožnosti, pohybe alebo pobyte je potrebné oznámiť na linke 158, prípadne súkromnou správou na sociálnej sieti alebo osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu