Hasiči z Kysuckého Nového Mesta sa zúčastnili praktického lezeckého výcviku


Foto: Hasiči z Kysuckého Nového Mesta sa zúčastnili praktického lezeckého výcviku Foto: Prezídium HaZZ

Počas uplynulých týždňov sa v Žilinskom kraji uskutočnilo niekoľko cvičení určených pre členov záchranných zložiek. Horskí záchranári sa v dňoch 13. až 17. júla 2020 zúčastnili kurzu pozemnej záchrannej činnosti. Letná časť prebiehala v Liptovskom Hrádku a Nízkych Tatrách.

O niekoľko dní neskôr absolvovali pravidelný výcvik a kondičné jazdy tankisti a regulovčíci zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (Zb HaZZ) v Žiline. Cvičenie sa uskutočnilo vo vojenskom výcvikom priestore v Sučanoch (okres Martin).

Ďalšie cvičenie prebiehalo v piatok 31. júla a zúčastnili sa ho hasiči z Kysuckého Nového Mesta. Praktický lezecký výcvik v prírodnom prostredí bol zameraný na nácvik výstupu po skalnatom brale a zlaňovanie.


V rámci zdokonaľovacej prípravy si precvičili svoje zručnosti s určenými prostriedkami, postupy práce v ťažko dostupnom teréne a tiež záchranu uviaznutého lezca na skale s podozrením na traumu z visenia na skale.

Aby mohli príslušníci a členovia záchranných zložiek plniť náročné úlohy, musia podobné školenia a cvičenia absolvovať pravidelne. V rámci kurzov a výcvikov si overia svoje zručnosti a znalosti, prípadne sa vždy naučia nové postupy a metódy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ