Mestská limuzína Audi ide do opätovného predaja, víťaz opakovanej súťaže nepodpísal zmluvu


Foto: Mestská limuzína Audi ide do opätovného predaja, víťaz opakovanej súťaže nepodpísal zmluvu

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili v minulom roku zámer odpredaja luxusnej limuzíny Audi A8L s rokom výroby 2015, v aktuálnom roku odobrili aj jeho predaj jedinému záujemcovi za sumu 36-tisíc eur.

Firma LuMaKo, s.r.o. so sídlom v Bratislave mala záujem automobil po Igorovi Chomovi kúpiť za uvedenú sumu formou dvanástich bezúročných splátok. Nakoniec však nepodpísala zmluvu, a Audi tak ide do predaja opäť.

Luxusné vozidlo sprevádzali problémy už pri nákupe, kedy podľa Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) došlo k porušeniu zákona. Postup mesta pri súťaži mohol podľa ÚVO ovplyvniť jej výsledok. Ojazdený automobil dodala spoločnosť AC Bratislava, vítaz prvého kola obstarávania, v ktorom však od podpisu zmluvy ustúpila pre negatívnu medializáciu prípadu. 

Podobne ako Žilinský samosprávny kraj, aj mesto Žilina má problém zbaviť sa vozidla, zakúpeného pre potreby predošlého vedenia. Žilinská radnica zaň zaplatila 71 777 eur. Dnes je v opakovanej súťaži vyvolávacia cena na úrovni 29 135 eur.


Automobil získa uchádzač, ktorý pri súčasnom splnení podmienok ponúkne najvyššiu sumu. Lehota na predkladanie ponúk plynie do 3. septembra 2020. Primátor Žiliny Peter Fiabáne využíva služobné vozidlo Škoda Superb. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu